Azt mondják, az vagy, amit megeszel. Szerintem, az vagy, amit-amennyit-ahogyan-amikor megeszel. Régóta tanácsokat adok betegeknek, akiknek táplálkozási szokásaik nagyban hozzájárultak a nyavalyák kialakulásához, Rá kellett jönnöm, hogy az sem mindegy, hogy hol, mikor, kivel, milyen ételt eszünk. A tudat nagyban befolyásolja a test által küldött jelzéseket. Elnyomhatja az éhségérzetet egy szakítás, vagy pont ellenkezőleg, bánatevésbe kezdünk és kényeztetjük a testünket minden földi jóval. Nagyon nehéz a tudatra hatni és belesúlykolni valakibe, hogy enni kell, akkor is, ha az ember egy kávével elvergődik délig. Hogy milyen egészséges a nyers gyümölcs, amikor a nagymama almáspitéjében tudjuk csak elképzelni a piros gyümölcsöt. Nem könnyű dietetikusnak lenni, hitelesnek lenni. Csak olyat szabad ajánlani, amit magam is be tudok tartani. Túlsúlyosan nehéz lenne fogyókúrára buzdítani bárkit. Könnyű nekem, mondják, mert sovány vagyok, ilyen fajta. Ilyenkor elmondom, hogy nagyon sok lemondással jár soványnak lennem, sok a túlsúlyos szívbeteg a családomban, biztos, hogy sok betegségre hajlamos vagyok, aminek a súlyosbodását a túlsúly csak felgyorsítaná.
CsillagAnna 2011.09.19. 19:04
Az vagy, amit megeszel...
Címkék:fogyókúra dietetikus lenni táplákkozás megeszel dietetikusnak Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://amitmegeszel.blog.hu/api/trackback/id/tr933239060
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.